Zaključna tekma svetovnega pokala v težavnosti v Kranju že v začetku novembra

Objavljeno: 12. September 2017 - 11:09
Komentarji: 0 komentarjev

Finalna tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju letos že 22. zapored gostuje v Kranju. Da v živo glasno podprete domače športnoplezalne junakinje in junake ter srečate najboljše športne plezalce z vsega sveta, si rezervirajte 11. in 12. november 2017.

Finalna tekma svetovnega pokala (SP) v športnem plezanju v Kranju, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), velja za eno najbolje organiziranih in med tekmovalci najbolj priljubljenih, hkrati pa njena organizacija Planinsko zvezo Slovenije uvršča med večje športne zveze tudi na področju tekmovalnega športa in ji daje prepoznavnost in ugled tako v Sloveniji kot v tujini.

Kot že tradicionalno - in zelo razveseljivo - so slovenske športne plezalke in plezalci tudi letos nepogrešljivi v svetovnem vrhu. Naše zastavonoše v težavnosti ostajajo Janja Garnbret (Šaleški AO), trenutno vodilna v skupnem seštevku SP in lanska skupna zmagovalka SP v težavnosti in kombinaciji, ki je lani osvojila tudi naslov svetovne prvakinje, pred domačim občinstvom pa ji še ni uspelo zmagati, večkratna zmagovalka kranjske tekme Mina Markovič (ŠPK Plus), evropska podprvakinja 2017 v težavnosti in trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala, ter lanski skupni zmagovalec SP Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), tudi letos že z eno uvrstitvijo na zmagovalni oder. V letošnji sezoni je v finalu svetovnega pokala v težavnosti premierno nastopila tudi novinka na največjih članskih tekmah, Mia Krampl (AO PD Kranj), na domači tekmi pa lahko znova pričakujemo številčno posadko slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Po tekmah v Villarsu, Chamonixu, Brianconu in Arcu se bo svetovni pokal 2017 v težavnosti prevesil v drugo polovico, športne plezalce čakajo še tekme v Edinburgu (23., 24. 9.), Wujiangu (7., 8. 10.) in Xiamenu (14., 15. 10.), piko na i sezoni pa 11. in 12. novembra pristavi Kranj. Sobotnim kvalifikacijah in polfinalu sledi nedeljski finale, letos se obeta še zanimiv petkov uvod v tekmo. Podrobnosti sledijo, že danes pa si rezervirajte drugi novembrski konec tedna!

Vir: PZS, Manca Čujež

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.