Vail 2016 - svetovni pokal v balvanskem plezanju

Objavljeno: 10. Junij 2016 - 11:26
Komentarji: 0 komentarjev
Prizorišče svetovnega pokala v Vailu.

V petek in soboto, 10.in 11. junija, bo v Vailu potekala šesta tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Najboljši tekmovalci in tekmovalke v balvanskem plezanju so se preselili čez Atlantik, kjer se bodo borili za nove točke svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Na tekmo je prijavljenih 60 plezalcev in 48 plezalk, med katerimi so tudi trije slovenski predstavniki, Jernej Kruder, Gregor Vezonik in Julija Kruder.

V ženski konkurenci je pred zadnjima dvema praktično vse odločeno, saj ima Shauna Coxey v skupnem seštevku pred prvo zasledovalko Miho Nonaka že 118 točk prednosti, kar je ob predpostavki, da se tekmovalkam ne šteje najslabši rezultat v sezoni, že neulovljiva prednost. Slovenskih predstavnic ni v igri za vidnejše uvrstitve, saj nobena od tekmovalk ne nastopa na vseh tekmah svetovnega pokala.

Zanimiv boj se obeta pri moških. Za skupno zmago v sezoni se bosta na zadnjih dveh tekmah borila Japonca Tomoa Narasaki in Kokoro Fujii, ki ju loči le 9 točk. V boj za zmago se lahko z odličnim zaključkom sezone vmešata še ruski plezalec Alexey Rubtsov in Korejec Jongwon Chon, ki s tekmo manj od drugih zaostaja za prvim mestom 60 točk. Od slovenskih plezalcev je na vseh dosedanjih tekmah do točk prišel le Jernej Kruder, ki je trenutno na 10. mestu. Njegov največji cilj na zadnjih dveh tekmah je preboj v finale.

Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Program tekmovanja - Vail 2016 (8 ur za slovenskim časom)

Petek, 10. junij

9:00 - KVALIFIKACIJE moški
14:00 - KVALIFIKACIJE ženske

Sobota, 11. junij

10:00 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
16:30 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.