V Vojniku smo dobili najboljše plezalce med osnovnošolci

Objavljeno: 17. April 2018 - 13:30
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Friko.si

V Vojniku je v soboto, 14. aprila 2018, potekalo finalno državno prvenstvo v športnem plezanju.

Na tekmi je plezalo 138 učencev in učenk iz celotne Slovenije. Tekmovanje je bilo ločeno za plezalce z licenco državnega prvenstva in za plezalvce brez licenc. Skupno je bilo v dveh starostnih kategorijah podeljenih osem kompletov medalj. Nelicencirani tekmovalci so se na finale državnega prvenstva uvrstili preko dveh področnih tekmovanj, iz kterih se je naprej uvrstilo po petnajst najboljših plezalcev in plezalk v vsaki kategoriji. Licencirani tekmovalci so tekmovali le na državnem prvenstvu.

V vseh kategorijah so učenci in učenke plezali v dveh smereh "na fleš". Vsi nelicencirani in licencirani plezalci in plezalke mlajših kategorij so plezali z varovanjem od zgoraj "top rope", licencirani strejši učenci in učenke pa so plezali s sprotnim vpenjanjem.

Državni prvaki so postali

  • Tamara Pintar Mihajlović, OŠ Pirniče, mlajše nelicencirane učenke
  • Anže Koselj, OŠ Žirovnica, mlajšimi nelicencirani učenci,
  • Sara Čopar, OŠ Primoža Trubarja Laško, mlajše licencirane učenke
  • Luka Jerman, OŠ Preserje pri Radomljah, mlajši licencirani učenci
  • Lucija Medja, OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica, starejše nelicencirane učenke
  • Luka Črešnar, OŠ Zreče, starejši nelicencirani učenci,
  • Ema Seliškar, OŠ Rače, starejše licencirane učenke
  • Bine Meke, OŠ Šmartno, starejši licencirani učenci.

Vsi rezultati - osnovnošolsko DP 2018>>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.