V Vailu najboljša Megan Mascarenas in Kokoro Fujii

Objavljeno: 13. Junij 2016 - 15:14
Komentarji: 0 komentarjev
Jernej Kruder v enem izmed štirih polfinalnih balvanskih problemov v Vailu.

V znanem ameriškem smučarskem središču je potekala predzadnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Jernej Kruder je pristal na 11. mestu, na vrhu ni bilo nobenih presenečenj. 

V ženski konkurenci je lanskoletni uspeh ponovila osemnajstletna ameriška plezalka Megan Mascarenas, ki je v finalu edina dosegla vrh vseh balvanskih problemov. Z enim vrhom manj je bila druga Shauna Coxey. Britanka si je pred zadnjo tekmo že zagotovila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na tretje mesto se je z dvema doseženima vrhovoma uvrstila izkušena avstrijska plezalka Anna Stöhr.

V moški konkurenci je zmagal Japonec Kokoro Fujii, drugi je bil njegov reprezentančni kolega Tomoa Narasaki, tretji pa ruski plezalec Alexey Rubtsov. Fujii je na vrhu v skupnem seštevku svetovnega pokala zamenjal Narasakija. Tako se bosta Japonca na zadnji tekmi v Münchnu borila za skupno zmago. Ruski plezalec se je z novimi šestdesetimi točkami utrdil na tretjem mestu.

V Vailu so plezali trije slovenski predstavniki. Jernej Kruder je še šestič letos plezal v polfinalu in dosegel končno 11. mesto. Čeprav je bila njegova velika želja, da bi se končno uvrstil med šest najboljših, pa njegova forma ni na takšni ravni, da bi se vmešal v boj za najvišja mesta. Svojo najboljšo uvrstitev v sezoni je dosegel Gregor Vezonik, ki je z 29. mestom vknjižil letošnjo prvo točko. Julija Kruder se je prav tako z 29. mestom tretjič letos uvrstila med dobitnice točk.

Svetovni pokal Vail 2016 - rezultati

  MOŠKI     ŽENSKE  
1. Kokoro Fujii (JAP) 2v4, 3b5 1. Megan Mascarenas (ZDA) 4v5, 4b5
2. Tomoa Narasaki (JAP) 1v1, 4b7 2. Shauna Coxey (VBR) 3v4, 4b7
3. Alexey Rubtsov (RUS) 1v1, 4b10 3. Anna Stöhr (AVT) 2v5, 3b4
4. Yoshiyuki Ogata (JAP) 1v1, 3b3 4. Melissa Le Neve 2v5, 3b7
5. Rustam Gelmanov (RUS) 1v3, 3b5 5. Miho Nonaka (JAP) 1v1, 2b4
6. Sean McColl (KAN) 0v, 3b5 6. Alex Puccio (ZDA) 1v3, 1b3
       
11. Jernej Kruder (SLO)   29. Julija Kruder (SLO)  
29. Gregor Vezonik (SLO)        

Rezultati Vail 2016 - MOŠKI>>>

Rezultati Vail 2016 - ŽENSKE>>>

Zadnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju bo potekala 12. in 13. avgusta v olimpijskem parku v Münchnu.

Naslovna fotografija: Eddie Fowke; IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.