V finalu svetovnega prvenstva tudi paraplezalec Gregor Selak

Objavljeno: 12. September 2018 - 09:12
Komentarji: 0 komentarjev

Včeraj so na svetovnem prvenstvu športnega plezanja v Innsbrucku potekale kvalifikacije za paraplezalce. S tretjim mestom se je Gregorju Selaku uspelo uvrstiti v finale, ki bo na sporedu jutri, v četrtek 13. septembra ob 14:30.

Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) je na današnjih kvalifikacijah v svoji kategoriji osvojil en vrh in najvišjo višino v drugi smeri, kar je zadostovalo za tretje mesto. Iz kvalifikacij se neposredno v finale uvrstijo štirje najboljši tekmovalci.

Na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku za paraplezalce, pod vodstvom selektorja Jurija Ravnika, ekipo sestavljata veterana tekmovanj Gregor Selak v kategoriji omejitve gibanja RP3 in Tanja Glušič v kategoriji omejitve vida B2. Na seznamu tekmovalcev je bil tudi Matej Arh (RP1), vendar bo mogel zaradi poškodbe zapestja izpustiti letošnje svetovno prvenstvo.

Odlično pripravljena Tanja Glušič

Danes ob 18:00 je na sporedu drugi del kvalifikacij (ženske B2), v katerih pričakujemo nastop Tanje Glušič (AK Ravne), ki je po mnenju trenerja Ravnika odlično pripravljena.

Urnik kategorij, v katerih nastopata slovenska tekmovalca:

Sreda, 12. september

  • 18:00 - 22:00 Kvalifikacije ženske B2

Četrtek, 13. september

  • 12:30 Finale ženske B2 (V ŽIVO)
  • 14:30 Finale moški RP3 (V ŽIVO)
  • 21:45 Podelitev medalj

Foto: Jurij Ravnik

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.