V Chamonixu zaključen kvalifikacijski dan

Objavljeno: 12. Julij 2017 - 18:14
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Eddie Fowke, IFSC

Pet slovenskih predstavnikov v polfinalu.

V Chamonixu se nadaljuje spored svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Po zelo uspešnem vikendu v Švici se je v Francijo preselila tudi sedem članska slovenska reprezentanca. Po plezanju v dveh kvalifikacijskih smereh so se v polfinale uvrstile vse štiri slovenske reprezentantke. Janja Granbret je bila ena od štirih tekmovalk, ki jim je uspelo doseči vrh obeh smeri. Takoj za njimi se je s petim rezultatom kvalifikacij uvrstila Mina Markovič, v polfinalu pa sta še dve mladi tekmovalki, Vita Lukan z enajstim in Mia Krampl z dvajsetim rezultatom kvalifikacij. Pri moških se je v polfinale uvrstil le Domen Škofic, ki je obakrat splezal do vrha. Malo sreče je zmanjkalo Martinu Bergantu, saj je polfinale zgrešil le za eno mesto in tekmovanje končal na 27. mestu, Milan Preskar pa je na 48. mestu zaostal daleč za polfinalisti. Polfinale in finale bosta na sporedu jutri. Prenos si boste lahko ogledali tudi na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Rezultati kvalifikacije - ŽENSKE>>>

Rezultati kvalifikacije - MOŠKI>>>

Program svetovni pokal  - Chamonix 2017

Sreda, 11. julij
20.00 do 22.30 - polfinale moški(prenos V ŽIVO)

Četrtek, 12. julij
11.00 do 13.30 - polfinale ženske (prenos V ŽIVO)
20.50 - finale ženske in moški (prenos V ŽIVO)

Naslovna fotografija: Eddie Fowke, IFSC

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.