V Arcu nadaljevanje svetovnega pokala

Objavljeno: 26. Julij 2018 - 14:55
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Arco bo v sklopu športnoplezalnega festivala z najdaljšo tradicijo Rock Master gostil četrto letošnjo tekmo za svetovni pokal v težavnosti.

Uvod v festival bo prav tekma v težavnosti za svetovni pokal, ki se bo odvijala v petek in soboto, 27. in 28. julija. Na tekmovanju, kjer bo skupaj plezalo 98 plezalcev ter 82 plezalk iz 29 držav, je tudi osem članska slovenska reprezentanca. Pri ženskah nas bodo zastopale Janja Garnbret, Mina Markovič, Tjaša Kalan, Tjaša Slemenšek in Katja Kadič, pri moških pa Domen Škofic, Martin Bergant in Milan Preskar. Tokrat bodo od naših manjkale mladinke Mia Krampl, Vita Lukan (obe že finalistki v letošnji sezoni) ter Lana Skušek, ki se pripravljajo za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki bo v prvi polovici avgusta v Moskvi.

V Arcu se bo v štirinajstih dneh zvrstilo še nekaj prestižnih tekmovanj, prireditev in tradicionalnih podelitev nagrad za dosežke najboljšim športnim plezalcem v minuli sezoni. Poleg tekme za svetovni pokal predstavlja enega od vrhuncev prireditve masters tekmovanje Rock Master, ki poteka od leta 1986. Na njem v preteklosti zmagovala zveneča imena športnega plezanja, uspešne pa so bile tudi slovenske tekmovalke. Prva od naših je prestižno zmago dosegla Martina Čufar leta 2001, leta 2013 je bila najboljša Mina Markovič, leta 2016 pa Janja Garnbret. Od leta 2006 podeljujejo tudi nagrade Arco Rock Legends. Od slovenskih plezalk so jo prejele Maja Vidmar (2008), Mina Markovič (2013 in 2016) ter Janja Garnbret (2017), vse za dosežke v tekmovalnem športnem plezanju.

Program - svetovni pokal Arco 2018

Petek, 27. julij

9:00 - KVALIFIKACIJE moški in ženske

Sobota, 28. julij

12:00 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
19:45 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Uradna stran festivala Rock Master 2018>>>

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.