Triglav The Rock Ljubljana

Objavljeno: 2. April 2017 - 09:57
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: therockljubljana.com

Slovenija bo maja gostila najboljše balvanske plezalce na svetu na promocijskem tekmovanju Triglav The Rock Ljubljana.

Kvalifikacija bodo potekale 19. maja v novem balvanskem centru Plus Climbing v Kopru, finale pa bo 20. maja ob 20. uri na Kongresnem trgu. Tekmovanje je odprto za vse ljubitelje športnega plezanja, prijavijo pa se lahko preko spletnega obrazca. Iz kvalifikacije se bo v polfinale uvrstilo 10 najboljših moških in žensk, ki se jim bo v polfinalu pridružilo še po 10 povabljenih vrhunskih balvanskih plezalcev in plezalk. V finalu se bo v središču prestolnice v soju žarometov pomerilo 6 najboljših plezalcev in plezalk.

Tekmovanje na Kongresnem trgu bo potekalo na montažni steni, ki je rezultat zamisli skupine posameznikov in strokovnjakov, ki se s športnim plezanjem in organiziranjem tekmovanj na najvišji ravni ukvarjajo že vrsto let. Pri oblikovanju stene in njene konfiguracije je bilo upoštevano tudi strokovno mnenje obeh slovenskih selektorjev za športno plezanje. Gre za montažno steno, ki jo je mogoče postaviti v enem samem popoldnevu ter celotno konstrukcijo skupaj z varovalnimi blazinami prepeljati z enega mesta na drugo v najkrajšem možnem času. Stena je namenjena izključno velikim mednarodnim tekmovanjem.

Glavni ambasador dogodka je naš najboljši balvanski plezalec Jernej Kruder, ki je za promocijske namene tekmovanja preplezal Tromostovje, 20. maja pa se bo v polfinalu pomeril tudi za enega izmed šestih mest, ki vodijo v finale.

Več informacij na spletni strani dogodka Triglav The Rock Ljubljana>>>

Vir in fotografije: Triglav The Rock Ljubljana

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.