Številčna slovenska posadka v Rabensteinu priplezala do polfinala

Objavljeno: 1. Februar 2017 - 18:15
Komentarji: 0 komentarjev

Pretekli konec tedna, 28. in 29. januarja, se je v Italiji v Rabensteinu odvijala zadnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem in hitrostnem lednem plezanju.

Zaradi logistično ugodne lokacije se je tokrat tekmovanja udeležila tudi številčnejša slovenska ekipa, tja je odšlo kar pet tekmovalcev

Slovenski tekmovalci so se udeležili le tekme v težavnostnem lednem plezanju. Glede na izvrstno formo Janeza Svoljška (AO Kranj), so bila tudi tokrat na njem velika pričakovanja. Z izvrstnim plezanjem v kvalifikacijah jih je zagotovo tudi izpolnil, žal pa je bil v polfinalnem plezanju za nekaj sekund prepočasen in pristal na nehvaležnem 9. mestu, tik na robu finala. Drugi slovenski moški predstavnik, Nace Grgorinič (AO Kranj), je imel kot debitant na tekmi svetovnega pokala nekaj smole v kvalifikacijski smeri, pristal je na 29. mestu v svoji skupini.

Slovenske ženske predstavnice so v kvalifikacijski smeri pokazale dobro plezanje, Marijo Jeglič (AO Ljubljana Matica) in Majo Šuštar (AO Domžale) je s priplezanim 19. mestom do polfinala ločil en sam gib, Sara Jaklič (AO Kranj) je bila 33.

Tekma v Rabensteinu je tudi odločala o zmagi v skupnem seštevku. V težavnostnem plezanju sta zmagala Korejca HeeYong Park in Han Na Rai Song. Janez Svoljšak, ki se je kot edini slovenski predstavnik udeležil vseh tekem svetovnega pokala, je kljub smoli, ki ga je spremljala v letošnji sezoni, v skupnem seštevku z 226 točkami zasedel odlično sedmo mesto.

Že čez nekaj dni pa bodo imeli ledni plezalci novo priložnost, v francoskem Champagnyju se bo prihajajoči konec tedna odvijalo svetovno prvenstvo v lednem plezanju.

Na tekmi sta sodelovala še dva slovenska predstavnika, predsednik žirije Andrej Pečjak in mednarodni sodnik Nejc Šter. 

Vir in fotografiaj: pzs.si.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.