Slovenski plezalci odlični na tekmovanju China Open

Objavljeno: 22. November 2017 - 09:41
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Chinese Mountaineering Association

Slovenska reprezentanca na Kitajskem do ene zmage in dveh drugih mest.

Najboljši športni plezalci so se le teden dni zbrali na Kitajskem, kjer je bilo za zaključek sezone organizirano še tekmovanje China Open. Na njem so sodelovali povabljeni plezalci, drugi prijavljeni pa so morali pred polfinalom opraviti še kvalifikacije. Tekmovanje je bilo za tekmovalce zanimivo tudi, zaradi visokih denarnih nagrad, saj so organizatorji zagotovili rekordni sklad v zgodovini športnega plezanja. Med najboljše tekmovalce v treh disciplinah težavnost, balvani in hitrost, so razdelili zelo visokih 186.000 evrov. Zmagovalec v posamezni disciplini je prejel okroglih 10.000, drugo uvrščeni 7.000 ter tretji 5.000 eur, denarne nagrade pa so podelili tekmovalcem, uvrščenim do šestega mesta.

Prvo ime tekmovanja je bila spet naša šampionka Janja Garnbret, ki je ugnala vso konkurenco v težavnosti, v balvanih pa je zasedla drugo mesto. Na drugo stopničko se je v težavnosti uvrstil tudi Domen Škofic. Pri ženskah je v balvanih zmagala Japonka Miho Nonaka, pri moških v težavnosti pa Avstrijec Jakob Schubert, v balvanih pa Korejec Jongwon Chon.

Na tekmovanju so poleg Janje in Domna, ki je dosegel tudi 13. mesto v balvanih, plezali še Jernej Kruder, Mina Markovič in Katja Kadič. Kadičeva je v težavnosti zasedla 5. mesto in v balvanih 8. mesto, Markovičeva pa je bila v težavnosti na 6. mestu, v balvanih pa na 7. mestu. Jernej Kruder je v balvanih dosegel 9. rezultat, v težavnosti pa je tekmovanje končal na 14. mestu.

Na tekmovanju so se zbrali tudi najboljši tekmovalci v hitrosti. Zmagovalca sta bila Iranec Reza Alipourshena in Rusinja Iuliia Kaplina.

Naslovna fotografija: Chinese Mountaineering Association

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.