Plezalni dnevi Kranja 2016: 2.–4. 12. 2016

Objavljeno: 24. November 2016 - 16:59
Komentarji: 0 komentarjev

Na letošnjih že 11. Plezalnih dnevih Kranja, finalu državnega prvenstva v športnem plezanju, ki bo potekal od 2. 12. 2016 do 4. 12. 2016, bomo stiskali pesti za plezalke in plezalce vseh starostnih kategorij v težavnostnem in balvanskem plezanju.

Poleg nedeljskega balvanskega finala, popestrenega z glasbo in svetlobnimi efekti, ki ga bosta otvorila plesalca na zračni svili Urša Štrukelj in Branko Potočan, nikakor ne zamudite tudi sobotnega večernega finala v težavnostnem plezanju, pred katerim bo za smeh in sproščanje napetosti poskrbel stand-up komik Rok Škrlep.

Postavljavci smeri bodo letos zagotovo začinili linijo v smeri, saj bo poleg drugih odličnih plezalk v težavnosti nastopila tudi letošnja zmagovalka skupnega seštevka tekem svetovnega pokala Janja Garnbret.

Spremljevalni program prinaša projekcijo filma Jureta Breceljnika Prečkanje Islandije, ki prikazuje Jeroma Josseranda, kako 200-kilometrsko pot od severa do juga premaga s kajtom in smučmi. Pridružil se nam bo tudi vodja postprodukcije in asistent žirije, ki bo z nami podelil nekaj vtisov ob ustvarjanju filma. Otroci se bodo lahko ves čas prireditve zabavali v otroškem ustvarjalnem kotičku, na ogled bo razstava eksotičnih živali Bioexo, poleg tega pa se bo marsikaj novega in zanimivega gotovo našlo tudi na stojnicah. Prek fotoreportaž se nam bo predstavil tudi Janez Svoljšak – Hidravlika, aktualni evropski prvak v lednem plezanju v težavnosti in tudi prvi, ki je Sloveniji priboril lednoplezalno zmago v težavnosti. V soboto zvečer pa seveda ne smete manjkati na enem in edinem PDK žuru v Mitnici v centru Kranja s skupino Made in Yugoslavia.

Podroben program najdete na spletni strani: http://pdk.aokranj.com/.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.