Najboljši med gorskimi vodniki Matevž Vukotič

Objavljeno: 18. Maj 2017 - 09:37
Komentarji: 0 komentarjev

Pretekli teden je Slovenija ob 20. letnici članstva Združenja gorskih vodnikov Slovenije (ZGVS) v IFMGA gostila generalno skupščino in tekmovanje gorskih vodnikov, v kateri je zmagal Slovenec Matevž Vukotič.

V petek, 12. in soboto, 13. maja je Plezalni center Ljubljana gostil gorske vodnike iz širnega sveta, ki so se med seboj pomerili že s tradicionalnim tekmovanje gorskih vodnikov in njihovih družinskih članov v športnem plezanju.

Prvič v zgodovini mednarodnega tekmovanja gorskih vodnikov z licenco IFMGA je zmaga v moški kategoriji pripadla Sloveniji. Z odličnim plezanjem jo je osvojil Matevž Vukotič. Med gorskimi vodnicami je zmagala Poljakinja Bogna Wilczynska, takoj za njo pa sta stali na stopničkah Tina Di Batista in Minca Mramor.

Vsi udeleženci, vse od Japoncev, mimo naših alpskih dežel, do Američanov, so plezali v tekmovalnem duhu, a se vseeno kolegialno spodbujali ob dobrih predstavljenih borbah. Tekmovanje je sicer potekalo v sproščenem in izjemno prijetnem vzdušju. Po sobotnem finalu in podelitvi pa je sledil zaključek s prijetnim vodniškim klepetom ob jedači in pijači.

1. Matevž Vukotič SLO
2. Christian Schlasener GER
3. Christoph Hainz ITA

4. Tadej Debevec SLO
6. Luka Stražar SLO
9. Matjaž Jeran SLO
11. Cveto Podlogar SLO
15. Andrej Štremfelj SLO

1. Bogna Wilczynska POL
2. Tina Di Batista SLO
3. Minca Mramor SLO

4. Marija Štremfelj SLO
5. Alenka Pirih SLO

Sponzorji dogodka:

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.