Na Kitajskem za nove točke svetovnega pokala v balvanskem plezanju

Objavljeno: 4. Maj 2018 - 22:46
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Kitajski Chongqing bo v soboto in nedeljo gostil tretjo tekmo za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Na tekmi, kjer bo tekmovalo 127 plezalcev in plezalk iz 27 držav, se bodo za nove točke svetovnega pokala potegovali štirje člani slovenske reprezentance. Jernej Kruder bo potrjeval vrhunsko formo, saj je trenutno  z Japoncem Tomoo Narasakijem vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala. Svojo priložnost za vrhunski rezultat bo ponovno iskal Gregor Vezonik, ki je s tretjim mestom na zadnji tekmi poskrbel za pozitivno presenečenje. V najmočnejši konkurenci se bo znova boril tudi tretji z lanskega evropskega prvenstva Anže Peharc, ki se bo skušal do vidnejšega rezultata prebiti tudi v svetovnem pokalu. V ženski konkurenci bo slovenske barve zastopala Katja Kadič, polfinalistka obeh uvodnih tekem.

Program tekmovanja - Chongqing 2018 (6 ur pred slovenskim časom)

Sobota, 5. maj

9.45 do 14.15 - KVALIFIKACIJE moški
15.45 do 18.45 - KVALIFIKACIJE ženske

Nedelja, 6. maj

9.30 do 11.45 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)
16:45 do 20.00 - FINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Naslovna fotografija: IFSC 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.