Mladinci do dveh medalj v Voironu

Objavljeno: 9. April 2018 - 10:16
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Slovenia Junior Climbing Team

V francoskem Voironu je v soboto in nedeljo, 7. in 8. aprila 2018, potekala prva tekma za evropski mladinski pokal v težavnosti.

Slovenska mladinska reprezentanca je na tekmo odpotovala s petnajst člansko ekipo. V treh starostnih kategorijah sta se najbolje odrezali Lučka Rakovec, ki je v kategoriji kadetinj osvojila srebrno medaljo ter Lucija Tarkuš, ki je v kategoriji starejših deklic osvojila bronasto medaljo. Za Lucijo je to prva medalja na tekmovanjih pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje, Lučka Rakovec pa že na začetku sezone kaže dobro formo, kar je dobra popotnica za nadaljevanje priprav za njen nastop na olimpijskih igrah mladih, ki bodo potekale oktobra v Buenos Airesu.

Slovenska ekipa je imela v finalu še štiri tekmovalce. Luka Potočar je v kategoriji kadetov s 4. mestom le za las zgrešil uvrstitev na zmagovalni oder. Lana Skušek se je med mladinkami uvrstila na 8. mesto, v kategoriji starejših deklic se je Maja Majcen uvrstila na 10. mesto, enak rezultat pa je dosegel Andrej Polak v kategoriji kadetov.

Slovenske uvrstitve na MEP Voiron 2018

Mladinci: 19. Klemen Novak
Mladinke: 8. Lana Skušek
Kadeti: 4. Luka Potočar, 10. Andrej Polak, 15. Žiga Zajc, 25. Aljaž Resnik
Kadetinje: 2. Lučka Rakovec
St. dečki: 15. Anej Batagelj, 22. Bine Meke, 24. Timotej Romšak, 27. Grega Verbuč
St. deklice: 3. Lucija Tarkuš, 10. Maja Majcen, 12. Betka Debevec in Ema Seliškar

Omenimo še, da je v slovenski reprezentanci, zaradi obveznih treningov v članski reprezentanci manjkalo nekaj odličnih mladink, ki bi se na tekmi borile za sam vrh. Sicer čakajo mladinsko reprezentance poleg tekem za evropski mladinski pokal štirje vrhunci sezono. Konec maja bo na sporedu evropsko mladinsko prvenstvo v težavnosti in hitrosti, ki ga bo gostil Imst. V avgustu jih čaka nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu, kjer se bodo pomerili v vseh disciplinah ter nastop na mladinskem evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju, ki ga bo gostil Bruselj. Vrhunec mladinskih tekmovanj bo tekmovanje na olimpijskih igrah mladih, ki jih bo oktobra gostil Buenos Aires. Slovenijo bosta na zgodovinskem dogodku, saj se bo športno plezanje prvič predstavilo občinstvu pod olimpijskimi krogi, zastopali Lučka Rakovec in Vita Lukan.

Fotogalerija Voiron 2018 - Slovenska mladinska reprezentanca>>>

Naslovan fotografija: Slovenska mladinska reprezentanca

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.