Lucija Tarkuš in Luka Potočar na vrhu evropskega mladinskega pokala 2018 v težavnosti

Objavljeno: 20. Julij 2018 - 17:14
Komentarji: 0 komentarjev

S tekmo v Münchnu se je 8. julija končal evropski mladinski pokal 2018 v težavnostnem plezanju, ki je v skupnem seštevku na prvo mesto postavil Lucijo Tarkuš med starejšimi deklicami in Luko Potočarja med kadeti. Na preizkušnji v Nemčiji sta slavila Tarkuševa in Lučka Rakovec, Tjaša Slemenšek in Žiga Zajc sta bila druga.

Člani slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, ki deluje pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja in trenerjev Domna ŠvabaKlemna KejžarjaMaje Vidmar in Dominika Fona, so odlično nastopili na četrti - in zadnji - letošnji tekmi evropskega mladinskega pokala (EMP) v težavnosti ter se domov vrnili z osmimi medaljami.

V kategoriji starejših deklic (do 16 let) se je na vrh povzpela Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), ki je zmagala tako na zadnji tekmi kot v skupnem seštevku težavnostnega EMP. Odlično so nastopile tudi preostale finalistke: Letija Fajfar (AO Kranj) na končnem 4., Maja Majcen (ŠPO Celje Matica) na 6. in Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica) na 9. mestu. V kadetskem finalu je nastopil tudi Anej Batagelj(Društvo za razvoj plezalne kulture), ki se je uvrstil na 11. mesto, Bine Meke (PS DPČ Šmartno) je bil 19., Grega Verbuč (ŠPO Mozirje) 30. in Timotej Romšak (PK Kamnik) 40.

Lucija Tarkuš si je z zmago v Münchnu priplezala tudi skupno zmago evropskega mladinskega pokala 2018 v težavnosti.

Med kadetinjami je bila v Münchnu nepremagljiva Lučka Rakovec (ŠD Proteus), tudi druga v skupnem seštevku EMP v težavnosti, Žiga Zajc (PS Ascendo) pa je v kadetski konkurenci osvojil srebrno medaljo. V konkurenci do 18 let je bil Andrej Polak (PK Kamnik) 10., Aljaž Resnik (PK Kamnik) 14., Ema Stopar (ŠPK Plus) in Saša Brodej (Šaleški AO) sta se uvrstili na 30. oz. 31. mesto. Čeprav zaradi članske tekme ni nastopil na zadnji mladinski preizkušnji, si je kadet Luka Potočar (ŠPO Radovljica) z odličnimi nastopi na prejšnjih tekmah priplezal skupno zmago EMP 2018 v težavnosti.

V konkurenci mladink (do 20 let) se je srebrne medalje veselila Tjaša Slemenšek (Šaleški AO), ki je osvojila tudi bronasto medaljo v skupnem seštevku EMP 2018 v težavnosti. Med mladinci si je finalist Klemen Novak (AO Kranj) priplezal 7. mesto, Matic Kotar (ŠD Proteus) je bil 12.

Vir in fotografije: pzs.si.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.