Kruder in Vezonik z odliko v kvalifikacijah

Objavljeno: 12. September 2018 - 21:23
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Slovenska ekipa tudi v moški konkurenci v balvanih z dvema polfinalistoma.

Na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku so končane kvalifikacije v balvanskem plezanju za moške. Vrhunsko predstavo je pokazal Jernej Kruder, ki je bil v svoji skupini najboljši in si tako zagotovil najboljše izhodišče za nadaljnje tekmovanje. Izmuznil se mu je le vrh prvega kvalifikacijskega problema, nadaljeval pa je zelo suvereno, saj je za štiri dosežene vrhove porabil le šest poskusov. V isti skupini je plezal tudi Gregor Vezonik, ki je z dvema doseženima vrhovoma dosegel šesti rezultat v skupini ter se zanesljivo uvrstil med dvajset najboljših.

Drugi naši plezalci so s tekmovanjem zaključili v kvalifikacijah. Domen Škofic je dosegel končno 39. mesto, Anže Peharc 53. mesto, Zan Sudar 68. mesto ter Luka Potočar 81. mesto. Sicer je treba poudariti, da je v moškem delu balvanskega tekmovanja plezalo kar 150 tekmovalcev.

Rezultati – kvalifikacije balvani MOŠKI>>>

Jutri bo na sporedu tekmovanje v hitrosti ter finalni program za paraplezalce. Polfinale in finale v balvanih za ženske bo v petek, za moške pa v soboto (polfinale za obe kategoriji ob 13. uri in finale ob 19. uri). Tekmovanje si lahko ogledate V ŽIVO na IFSC TV.

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.