Končan Slovensko-hrvaški pokal v lednem plezanju 2016

Objavljeno: 27. November 2016 - 13:40
Komentarji: 0 komentarjev

Včeraj je na Češnjici na Gorenjskem potekala 3. tekma Slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju v organizaciji AO PD Domžale.

Postavljalci smeri:
Nejc Šter, Tine Andrejašič, Tin Pelc, Jaka Hrast in Andrej Pečjak

Sodniki:
Branko Ivanek, Andrej Pečjak in sodnika-pripravnika Daniela Babović in Mario Musulin

Delovna Ekipa:
AO Domžale

Tekme, ki je bila ob enem tudi zadnja v letošnji sezoni lednega pokala, se je udeležilo 11 moških in 7 žensk, zmage sta se veselila Janez Svoljšak (SLO) in Sara Jaklič (SLO).

Rezultati 3. tekme (Češnjica, 26.11.1016):

Moški:

1. Janez Svoljšak (AO Kranj, SLO)          
2. Damir Behlić (AK Pu, HRV)               
3. Sašo Žitnik (AO Železničar, SLO)     

Ženske:

1. Sara Jaklič (AO Kranj, SLO)
2. Zvjezdana Pliskovac (AK Put, HRV)
3. Katarina Manovski (SPK Pentrax, SRB)

Celotni rezultati >>>

Moški in ženske so tekmovali na dveh kvalifikacijskih smereh in eni finalni smeri preko "strehe" (moški) oz. ob strehi (ženske). Dopoldan je nekoliko ponagajal dež, na srečo pa so organizatorji imeli pripravljen šotor za izolacijo. Večino tekmovališča so pripravili teden prej, zanimiv dodatek, ki so ga namestili zadnji dan pa je bil ledni "stalaktit", ledni sodček, ki so ga zamrznili v tržiškem Bofrostu.

Tekmovalci in tekmovalke so plezali v vodstvu po veljavnih pravilih SPLP, kvalifikacijske smeri na top-rope (prva smer) oz v vodstvu (2.smer in finale).

V skupnem seštevku treh tekem (Domžale, Ravna gora, Zagreb) se je letošnjega pokala udeležilo 18 tekmovalcev in 9 tekmovalk iz Slovenije, Hrvaške in letos prvič tudi Srbije. Skupna zmagovalca za sezono 2016 sta postala Slovenec Janez Svoljšak in Hrvatica Zvjezdana Pliskovac.

Skupni vrstni red Slovensko-hrvaški pokal v lednem plezanju 2016:

Moški:

1. Janez Svoljšak (AO Kranj, SLO)
2. Damir Behlić (AK Put, HRV)
3. Nace Grgorinič (AO Kranj, SLO)

Ženske:

1. Zvjezdana Pliskovac (AK Put, HRV)
2. Sara Jaklič (AO Kranj, SLO)
3.Katarina Manovski (SPK Pentraks, SRB)

Celotni rezultati >>>

Vir in fotografije: ad-pecljak.si.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.