Katja Kadič znova navdušila v indijskem Navi Mumbaiju

Objavljeno: 26. Junij 2017 - 10:09
Komentarji: 0 komentarjev

Katja Kadič je na balvanski tekmi svetovnega pokala v indijskem Navi Mumbaiju dobro izkoristila priložnost in zaupanje selektorja Gorazda Hrena. Ob odsotnosti Janje Garnbret, je bila edina slovenska predstavnica v finalu in znova zasedla odlično 5. mesto. Najboljši moški predstavnik pa je bil Jernej Kruder z 9. mestom.

Vse kaže, da smo poleg Janje Garnbret dobili v ženski kategoriji slovenske reprezentance novo vzhajajočo zvezdo in resno konkurentko vsem tekmovalkam v balvanskem plezanju. Po zadnji balvanski tekmi v Vailu je Katja Kadič (Plezalni klub Škofja Loka) drugič zapored dokazala, da bo mešala štrene na vrhu najboljših plezalk na svetu in osvojila odlično 5. mesto. V sobotnih kvalifikacijah je Katja zaostala le za vodilno v svetovnem pokalu Britanko Shauno Coxsey, v polfinalu pa si je s 6. mestom zagotovila veliki finale.

Po odsotnosti Janje Garnbret, ki je tokrat dala prednost pripravam na prihajajočo evropsko prvenstvo v težavnosti, je v ženski kategoriji tekmovala tudi Julija Kruder (ŠPO PD Celje Matica), a je žal zaključila tekmovanje že v polfinalu in osvojila 12. mesto.

V moški konkurenci je bil z 9. mestom najboljši Slovenec Jernej Kruder. Anže Peharc (AO PD Kranj) je z najboljšim osebnim rezultatom na koncu osvojil 15. mesto in Gregor Vezonik (AK Ravne) 19. mesto.

Rezultati:

Ženske:

1. COXSEY Shauna GBR
2. NONAKA Miho JPN
3. NOGUCHI Akiyo JPN
4. KLINGLER Petra SUI
5. KADIČ Katja SLO
...
12. KRUDER Julija SLO

Moški:

1. CHON Jongwon KOR
2. SUGIMOTO Rei JPN
3. RUBTSOV Aleksei RUS
4. FUJII Kokoro JPN    
5. SCHUBERT Jakob AUT
...
9. KRUDER Jernej SLO
15. PEHARC Anže SLO
19. VEZONIK Gregor SLO

Naslednja tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju bo sredi avgusta v Münchnu. Sedaj pa se bo vso plezalsko dogajanje preselilo v Campitello di Fassa v italijanskih Dolomitih, kjer bo konec tega tedna potekalo evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.