Katja Kadić in Jernej Kruder šesta v Choginqu

Objavljeno: 7. Maj 2018 - 16:33
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC; Forrest Liu

V Chongqingu je bila pretekli konec tedna prva izmed dveh balvanskih tekem za svetovni pokal na kitajskih tleh.

Tudi tokrat so imeli slovenski tekmovalci pomembno vlogo, saj smo imeli kar dva predstavnika v finalu. Katja Kadić se je prvič letos in četrtič v karieri uvrstila med šest najboljših, Jernej Kruder pa je bil med najboljšimi že tretjič zapored. Oba sta tekmovanje končala na 6. mestu. V ženski konkurenci sta bili korak pred konkurenco Japonki Akiyo Noguchi, ki je za prvo letošnjo zmago preplezala vse finalne probleme in Miho Nonaka, ki je zmogla balvan manj. Za tretje mesto, ki ga je dosegla Staša Gejo iz Srbije, je bil dovolj že en sam preplezan finalni problem v prvem poskusu in tri dosežene cone. Pri moških, kjer se je finale začel v prelahkem prvem balvanu, ki so ga vsi plezalci z lahkoto preplezali v prvem poskusu, se je v naslednjih treh problemih najbolje znašel japonski tekmovalec Kokoro Fujii, ki je dosegel tri vrhove, drugi je bil izkušeni Kanadčan Sean McColl, tretji pa ruski plezalec Aleksei Rubtsov.

Jernej Kruder še vedno ostaja vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanih. Prvo mesto si z odštetim najslabšim rezultatom delita s Tomoo Narasakijem. V ženski konkurenci velja enako za Janjo Garnbret in Miho Nonaka, vendar bo naša tekmovalka, zaradi opravljanja mature, izpustila še tri naslednje balvanske tekme. Na trenutno odličnem 8. mestu v skupnem seštevku sta tudi Katja Kadić in Gregor Vezonik.

Slovenske barve na kitajski turneji zastopata še Gregor Vezonik in Anže Peharc. Oba tekmovalca sta se odrezala zelo dobro in po polfinalnem plezanju dosegla končno 13. in 16. mesto. 

Rezultati - Chongqing 2018

  MOŠKI     ŽENSKE  
1. Kokoro Fujii (JAP) 3v9, 3b8 1. Akiyo Noguchi (JAP) 4v5, 4b5
2. Sean McColl (KAN) 2v2, 3b4 2. Miho Nonaka (JAP) 3v7, 3b7
3. Alexei Rubtsov (RUS) 2v5, 3b7 3. Staša Gejo (SRB) 1v2, 3b7
4. Jakob Schubert (AVT) 2v2, 2b2 4. Ekaterina Kipriianova (RUS) 1v1, 1b1
5. Jan Hojer (NEM) 1v1, 3b3 5. Jessica Pilz (AVT) 1v2, 1b1
6. Jernej Kruder (SLO) 1v1, 2b3 6. Katja Kadič (SLO) 1v4, 1b4
         
13. Gregor Vezonik (SLO)        
16. Anže Peharc (SLO)        

Vsi rezultati - MOŠKI>>>

Vsi rezultati - ŽENSKE>>>

Naslednja tekma na kitajskih tleh bo že prihodnji vikend v mestu Tai’an.

Naslovna fotografija: IFSC, Forrest Liu

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.