Janja Garnbret zmagovalka skupnega seštevka v težavnosti!

Objavljeno: 16. Oktober 2017 - 09:31
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Eddie Fowke, IFSC

Janja Garnbret je s tretjim mestom v Xiamenu že tekmo pred koncem do skupne zmage svetovnega pokala v težavnosti.

Športni plezalci so kitajsko turnejo zaključili v Xiamenu, kjer je potekala sedma letošnja tekma v težavnosti. V ženski konkurenci sta ponovno odlično nastopili obe slovenski predstavnici. Janja Garnbret je s tretjim rezultatom še sedmič v letošnji sezoni stopila na oder za zmagovalke. Tokrat sta bili od nje boljši Anak Verhoeven, ki je edina od tekmovalk dosegla vrh finalne smeri in Ashima Shiraishi, ki je z drugim mestom dosegla svoje prve stopničke v svetovnem pokalu. Garnbretova je tako že pred finalno tekmo v Kranju ubranila lansko zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti. Po treh zaporednih tekmah brez finala je v finalu ponovno plezala tudi Mina Markovič in zasedla končno peto mesto. V moški konkurenci sta za dvojno japonsko zmago poskrbela Keiichiro Korenaga in Tomoa Narasaki, prve stopničke za kitajsko plezanje na tekmah svetovnega pokala v težavnosti pa je dosegel Yu Fei Pan. Žal se je nastop ponesrečil Domnu Škoficu, ki je tekmovanje končal na skromnem 17. mestu.

Garnbretova je poleg skupne zmage v težavnosti avgusta že dosegla skupno drugo mesto v balvanskem plezanju, prejšnji konec tedna pa je z rekordnim številom točk v zgodovini tekmovanj pod okriljem IFSC dosegla tudi skupno zmago v kombinaciji. Po novem izjemnem uspehu je za Planinsko zvezo Slovenije povedala:"Ta sezona je bila najnapornejša od vseh, zato sem še toliko bolj vesela, da sem zdržala fizično in psihično celotno sezono in poleg tega mi je uspelo biti na stopničkah v skupnem seštevku tako v balvanih kot v težavnosti. Letos se pred začetkom sezone v težavnosti nisem ravno počutila v formi za težavnost, ampak sem bila psihično veliko trdnejša kot lani, sploh pa nisem pričakovala, da bom zmagala v skupnem seštevku že pred Kranjem, kjer se že veselim veliko bolj sproščenega plezanja. O kombinaciji med sezono nisem preveč razmišljala, sem pa zelo vesela, da sem zmagala, in to z rekordnim številom točk."

Rezultati - svetovni pokal Xiamen 2017

  ŽENSKE     MOŠKI  
1. Anak Verhoeven (BEL) Vrh 1. Keiichiro Korenaga (JAP) 38+
2. Ashima Shiraishi (ZDA) 34+ 2. Tomoa Narasaki (JAP) 34
3. Janja Garnbret (SLO) 33+ 3. YuFei Pan (KIT) 33
4. Jessica Pilz (AVT) 33+ 4. Jongwon Chon (KOR) 31+
5. Mina Markovič (SLO) 33+ 5. Fedir Samoilov (UKR) 30+
6. Akiyo Noguchi (JAP) 32+ 6. Kokoro Fujii (JAP) 29+
6. Molly Thompson Smith (VBR) 32+ 7. Stefano Ghisolfi (ITA) 26+
8. Jain Kim (KOR) 31+ 8. HaiBin Qu (KIT) 17+
8. Hannah Schubert(AVT) 31+    
      17. Domen Škofic (SLO)  

Vsi rezultati - ŽENSKE>>>

Vsi rezultati - MOŠKI>>>

Zadnaj tekma svetovnega pokala bo od 11. do 12. novembra 2017 potekala v Kranju.

Naslovna fotografija: Eddie Fowke, IFSC

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.