Janja Garnbret spet najboljša!

Objavljeno: 25. September 2017 - 12:07
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Jurij Ravnik

Janja Garnbret do četrte letošnje zmage na tekmah svetovnega pokala v težavnosti.

Edinburg je v soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra 2017, gostil peto tekmo za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Znova nas je navdušila Janja Garnbret, ki je vknjižila že četrto zmago in je na dobri poti, da ubrani lansko zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugo mesto je z enakim rezultatom v finalu dosegla Avstrija Jessica Pilz, tretje pa Korejka Jain Kim. V moški konkurenci je zmagal Francoz Romain Desgranges. S tretjo letošnjo zmago je še korak bližje zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugo mesto na tekmi si je priplezal Italijan Stefano Ghisolfi, tretji pa je bil Avstrijec Jakob Schubert. Odličen rezultat, po tem, ko je na zadnjih treh tekmah ostal brez finala, je znova uspel Domnu Škoficu, ki je imel v finalu enako višino kot drugo in tretje uvrščeni, kar je zaradi slabšega rezultata v predtekmovanju zadostovalo za četrto mesto.

V Edinburgu sta Slovenijo zastopali še Mia Krampl in Mina Markovič, ki sta tekmovanje končali v polfinalu na 14. oz. 15. mestu.

Rezultati - svetovni pokal Edinburgh 2017

  ŽENSKE (38 tekmovalk)     MOŠKI (55 tekmovalcev)  
1. Janja Garnbret (SLO) 42 1. Romain Desgranges (FRA) 47+
2. Jessica Pilz (AVT) 42 2. Stefano Ghisolfi (ITA) 42+
3. Jain Kim (KOR) 41+ 3. Jakob Schubert (AVT) 42+
4. Ashima Shiraishi (ZDA) 41 4. Domen Škofic (SLO) 42+
5.  Julia Chanourdie (FRA) 40+ 5. Thomas Joannes (FRA) 42
6. Anak Verhoeven (BEL) 40 6. Sean Bailey (ZDA) 39+
7. Hannah Slaney (VBR) 36+ 7. Max Rudigier (AVT) 38
8. Tina Johnsen Hafsaas (NOR) 13+ 8. Ramon Julian Puigblanque (ŠPA) 24+
         
14. Mia Krampl (SLO)        
15. Mina Markovič (SLO)        

Vsi rezultati - ŽENSKE>>>

Vsi rezultati - MOŠKI>>>

Naslovna fotografija: Jurij Ravnik, vir: Planinska zveza Slovenije

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.