Janez Svoljšak 4. na svetovnem prvenstvu v lednem plezanju

Objavljeno: 5. Februar 2017 - 20:45
Komentarji: 0 komentarjev

Janez Svoljšak se je danes na svetovnem prvenstvu v lednem plezanju zavihtel tik pod stopničke - na odlično četrto mesto.

Zadnja leta najuspešnejši slovenski tekmovalec v lednem plezanju je lani osvojil naslov evropskega prvaka v lednem plezanju, na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki ga je gostil Champagny-En-Vanoise, pa si priplezal najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni - četrto mesto v težavnosti. "Vse tri smeri na prvenstvu sem plezal dobro. Vesel sem, da sem končno enkrat v letošnji sezoni dobro odplezal tudi finale. V močni konkurenci je malo zmanjkalo za stopničke, vendar sem glede na sezono z rezultatom zadovoljen," je povedal 23-letni tekmovalec, ki je bil leta 2014 svetovni mladinski prvak.

Škofjeločan je svoj najboljši rezultat letos dosegel na najpomembnejši preizkušnji sezone. Po polfinalu je bil celo tretji, kolajno pa mu je odnesla napaka pod vrhom finalne smeri. 

Svetovni prvak v težavnosti je postal Južni Korejec HeeYong Park, tudi letošnji zmagovalec svetovnega pokala, drugi je bil Švicar Yannick Glatthard, tretji pa Rus Nikolai Kuzovlev. V ženski konkurenci je slavila Južna Korejka Woonseon Shin, prav tako skupna zmagovalka SP, pred Italijanko Angeliko Rainer in Rusinjo Mario Tolokonino.

Vir in fotografija: Planinska zveza Slovenije.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.