Glušičeva in Selak zlata, Arh srebrn v Imstu

Objavljeno: 9. Julij 2018 - 09:04
Komentarji: 0 komentarjev

7. in 8. julija se je začela sezona tudi v paraplezanju na tradicionalnem paraplezalnem prazniku v Imstu.

Največji in najstarejši master, ki zaradi svojega izvirnega in odprtega načina izvedbe ne želi biti tekma svetovnega pokala, je letos obiskalo več kot 70 tekmovalcev iz celega sveta.
Od glavnih konkurentov smo pogrešali le Francoze in Angleže, vendar to ni ustavilo motivacije naših tekmovalcev, ki tu že po stari navadi posegajo po najvišjih mestih.

Tanja Glušič je tako v kategoriji slabovidnih B2 zlahka potrdila svojo prevlado in dobro pripravljenost na letosnje tekme. Enako velja za Gregorja Selaka, ki je zmagal v kategoriji RP3. Novinec v tekmovanju, Matej Arh, ki tekmuje v kategoriji RP1, pa se je naučil, da šteje čisto vsak gib - zmage ga je namrec stala le rahla neodločenost, ko v eni od smeri ni zadržal vrha in končal drugi. Vseeno odličen rezultat ob tekmovalnem debiju.

Naši tekmovalci se bodo po dnevu počitka odpravili spoznavat steno v Innsbrucku, kjer bo septembra svetovno prvenstvo, vmes pa jih čaka se tekma v Brianconu in veliko napornih treningov.

Jurij Ravnik

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.