Dominika Kodra do brona

Objavljeno: 7. Avgust 2017 - 13:27
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Slovenska mladinska reprezentanca

Mladinska reprezentanca v športnem plezanju je v soboto in nedeljo, 5. in 6. avgust 2017, tekmovala na balvanski tekmi za evropski mladinski pokal v Sofiji.

Slovenske barve je zastopalo osem deklet in trije fantje. Najboljši rezultat in edino uvrstitev na zmagovalni oder je dosegla Dominika Kodra, ki je bila tretja v kategoriji starejših deklic. Za tekmovalko iz Kamnika je to prva uvrstitev na zmagovalni oder na uradnih tekmah pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC).

V finalu osmih najboljših plezalcev v posamezni kategoriji je plezalo še šest slovenskih predstavnikov. Uspeh Dominike sta v kategoriji starejših deklic dopolnili še Lucija Tarkuš in Betka Debevec, ki sta zasedeli šesto oziroma osmo mesto. Tri finalistke smo imeli tudi v kategoriji kadetinj. Peto mesto je zasedla Lana Skušek, šesto Urška Repušič in sedmo Lučka Rakovec. Le za eno mesto je v tej kategoriji finale zgrešila Vita Lukan. Pri fantih je edini v finalu plezal Andrej Polak, ki je med starejšimi dečki dosegel peti rezultat.

Slovenske uvrstitve na mladinskem evropskem pokalu - Sofija 2017

Kadeti: 26. Kilian Čop
Kadetinje: 5. Lana Skušek, 6. Urška Repušič, 7. Lučka Rakovec, 9. Vita Lukan
St. dečki: 5. Andrej Polak, 15. Aljaž Resnik
St. deklice: 3. Dominika Kodra, 6. Lucija Tarkuš, 8. Betka Debevec, 12. Letija Fajfar

Vsi rezultati - evropski mladinski pokal balvani Sofija 2017>>>

Naslovna fotografija: Slovenska mladinska reprezentanca

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.