Ajda Remškar uspešna na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v športnem plezanju

Objavljeno: 15. Oktober 2016 - 17:20
Komentarji: 0 komentarjev

V Šanghaju že od 12. oktobra poteka prvo Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju. Tekmovalci se merijo v težavnosti, balvanih in hitrosti.

Slovenske barve na Kitajskem zelo uspešno zastopa Tržičanka Ajda Remškar, ki je s svojimi nastopi na tekmovanju že končala. V težavnosti je Ajda zasedla 6. mesto (po polfinalu je zasedala celo 4. mesto), v balvanih je bila 17., v hitrosti 13., skupno pa je v kombinaciji zasedla 5. mesto.

Dolgoletna članica ŠPO Tržič, tudi nekdanja mladinska reprezentka Slovenije sicer že dve leti študira na Univerzi v Edinburghu. Tam trenira bolj kot ne samostojno in občasno z nekaj člani britanske reprezentance (v povprečju 5x tedensko) in je članica univerzitetnega kluba (Edinburgh University Mountaineering Club). 

Ajda je žal na prvenstvu edina Slovenka, glede na odlične rezultate slovenske ekipe na Evropskih univerzitetnih igrah junija letos (skupno tretje mesto ekipe in zlata ter bronasta medalja Izidorja Zupana) je bilo namreč za pričakovati, da se bo še kdo od Slovencev udeležil tekme na Kitajske. 

Fotografije: osebni arhiv Ajda Remškar.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.