Vroča Dalmacija

Objavljeno: 20. Avgust 2017 - 09:29
Komentarji: 0 komentarjev

Ekipa Jensterle-Sovinc se je tudi letos odločila za daljši »oddih« v Dalmaciji. Navdušenje nad plezališčem Smrko na Braču, novimi smermi okoli Splita, bližino morja in domačini je prerasla v ljubezen. Da pa je bila ljubezen vedno bolj vroča, je poskrbel vročinski val in požari. Na srečo je morje dnevno ohladilo največje strasti, izkupiček »oddiha »pa si lahko preberete spodaj.

Franci Jensterle je v 15 dneh (dva dni plezanja in dan počitka) v Smrki preplezal: Brač le Bol - 7c+, Crabe power - 8a, Rendez-vous - 8a (50m), Brač a gauche - 8a (50m), I belive i can fly - 8a, Olive Holds - 8a, Prends-moil la! - 8b (v 2 poizkusu). Sabina Sovinc je bila uspešna v smereh do 7c.

V olikici Splita so bili plezalno aktivni v plezališču Gospinica (Omiš) in na Markezini gredi. V Gospinici je Frenk plezal do 7c+ (Croactive - 7c,  Suze radostnice - 7c, Mali princ - 7c+ (prva ponovitev)), Sabina pa je preplezala Bevanderman specijal - 7c ( prva ženska ponovitev). Na Markezini gredi je Frenk preplezal Freak power - 7c in Balkan boy ekstenzion - 8a+ (prva ponovitev).

p.s. Večina opravljenih vzponov je bilo izvedeno ob povprečni temperaturi 30-35 stopinj v senci

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.