Schubert prvi ponovil El Bon Combat (9b/+)

Objavljeno: 5. December 2018 - 22:11
Komentarji: 0 komentarjev

Chris Sharma je marca 2015 preplezal novo smer El Bon Combat v španskem plezališču Cova de Ocell, ki se nahaja štirideset minut vožnje od Barcelone. Smer je ocenil z 9b/b+, kar je takrat pomenilo uvrstitev v skupino najtežjih smeri na svetu, za potrditev pa je smer morala počakati do prve ponovitve.

Le ta je pred dnevi uspela Jakobu Schubertu. Avstrijec se je tudi letos že tradicionalno po tekmovalni sezoni podal v skalo. Tudi tam je letošnji skupni zmagovalec svetovnega pokala v težavnosti očitno v izjemni formi, kar je potrdil s hitrim vzponom v "kraljevski liniji". Ne samo to, Schubert predlaga kar precejšnjo degradacijo ocene in sicer na "težko" 9a+.

Na spodnjem videu si lahko ogledate Chrisa Sharmo v El Bon Combat:

Vir: planetmountain.com (naslovna fotografija je iz smeri Fight or Flight).

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.