Rok Blagus dvakrat do 8b+

Objavljeno: 21. September 2016 - 21:26
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografije: Marko Prezelj; vir: KA

V petih dneh je preplezal smeri La via di mezzo in Agresija.

Roka Blagusa poznamo predvsem kot odličnega alpinista, dobro pa se znajde tudi v zahtevnih športnoplezalnih smereh. Tokrat je v petih dneh preplezal dve smeri z oceno 8b+, kar je tudi njegova zgornja meja težavnosti. Pred dobrim tednom je v Skednju preplezal smer La via di mezzo (8b+), pet dni kasneje pa je v Kotečniku uspel še v smeri Agresija (8b+).

Rok, ki je leta 2011 tudi doktoriral na Medicinski fakulteti v Ljubljani, je v svoji karieri preplezal že osem smeri, ocenjenih z 8b+, opravil pa je tudi nekaj vrhunskih alpinističnih vzponov.

Naslovna fotografija: Rok Blagus (desno) z Lukom Lindičem na odpravi Makalu 2011; fotografija: Marko Prezelj
 

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.