Prva ženska ponovitev znamenite smeri Hyaena

Objavljeno: 17. Januar 2018 - 18:51
Komentarji: 0 komentarjev

Andrea Gallo leta 1986 in Giorgia Tesio  leta 2018

Leta 1986 je takrat 22-letni Italijan Andrea Gallo v plezališču Finale Ligure vpel vrh v za tiste čase ekstremno težki liniji in smer Hyaena ocenil z 8b+. To je bila tisti čas najvišja možna ocena (prvo 8b+ - Punks in the Gym (Arapiles, Australija) je preplezal Wolfgang Guelich leta 1984, prvo 8c - Wall Street (Frankenjura, Nemčija) pa spet takisto Guelich leta 1987).

Kar 22 let je moralo miniti od prvega vzpona do prvega ženskega vzpona. "Hijeno" je pred dnevi preplezala 17-letna Italijanka Giorgia Tesio po le dveh dneh študija in skupaj 7 poskusih.

Kako je izgledalo plezanje Hyaene v 80.tih letih in kako se je lotevajo v novem tisočletju pa v spodnjem videu.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.