Prva ponovitev Kaukove Magic Line v Yosemitih

Objavljeno: 14. Januar 2017 - 21:13
Komentarji: 0 komentarjev

Decembra leta 1996 je Ron Kauk preplezal novo smer po markantni tanki poki v Yosemitih.

Nastala je Magic Line, trad smer z oceno 8c. Kar dvajset let ni bilo plezalca, ki bi ji bil kos - do 30. decembra lani, ko jo je ponovil Kauk. Toda ne Ron temveč njegov Lonnie, sicer dober balvanski plezalec, tudi solo plezalec daljših smeri, ki pa do tako težkih ocen do sedaj ni posegal.

Oče Ron Kauk je bil eden najboljših ameriških plezalcev zadnjih desetletij 20. stoletja, najbolj poznan je prav po vzponih v Yosemitih. Njegovi sta znamenita smer Seperate reality in verjetno najbolj znan balvan na svetu - Midnight Lightning, ki si je svetovno slavo pridobil ne s težavnostjo ampak po izjavi avtorja, da "je težje splezati ta balvan kot pa priti na Everest".

Vir: Lonnie Kauk instagram.

Naslovna fotografija: Ron Kauk v Magic Line.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.