Prva 8a+ za Petro Glušič

Objavljeno: 13. Julij 2017 - 08:08
Komentarji: 0 komentarjev

Korošica Petra Glušič, ki prihaja iz Prevalj (članica AK Ravne), je v Nemčiji preplezala svojo prvo smer težav 8a+.

Do uspeha v smeri Desperado (8a+) v Frankenjuri je bila Petrina najtežja smer 7c. Na letošnjem plezalnem taboru, ki ga je v tam od 24. 6.  do 7. 7. 2017 organiziral PCL, pa  je Petra podrla kar dva rekorda. V enem dnevu je preplezala 7c+ (Tanz der Arroganz) in 8a+(Desperado).

Petra prihaja iz plezalne družine - zelo uspešno plezata tudi sestri Sara in Tanja. Plezati je začela v prvem razredu (2008), za njen uspešen plezalni razvoj pa so zaslužni Simona Ledinek, Dušan Planinc, Katja Karničnik, Andraž Karničnik, Ciril Vezonik, Brane Vozonik, Grega Vezonik, Miha Šumnik, Živa Ledinek in Katja Planinc.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.