Plezanje na Hvaru - plezališča in smeri

Objavljeno: 20. Julij 2016 - 13:54
Komentarji: 0 komentarjev

Otok Hvar, ki leži v srednjem Jadranu in se ga drži tudi ime "kralj med dalmatinskimi otoki" je v turističnem pomenu najbolj znan jadranski otok. Ta sloves dolguje zelo prijetnemu podnebju - po številu sončnih dni je na prvem mestu na jadranski obali in med prvimi v Evropi.

 

Že kar nekaj let je ta otok tudi celoletna priljubljena destinacija za plezalce. Največ se jih, razumljivo, tja odpravi poleti. Na otoku je trenutno kar sedem večjih plezališč, med njimi so najbolj znani Sv. Nedjelja (poznan tudi kot Cliffbase), Velika Stiniva, Straćine, Pokrvenik itd.

Plezališče Sv. Nedjelja - Cliffbase

Plezališče Velika Stiniva

Plezališče Pokrivenik

Skupno število plezalnih smeri na tem 300 kvadratnih kilometrov velikem otoku trenutno znaša skoraj 300 smeri. Med njimi tudi tri večraztežajne smeri, ki so pred kratkim nastale blizu kraja Lučišće in so dolge do 200 metrov.

Večraztežajne smeri

Informacije od dostopu do otoka Hvara, dostopu do plezališč, sektorjev in smeri, o karakteristikah tamkajšnjih plezališč in podobnem najdete na strani hvarclimbing.com.

Vir in fotografije: hvarclimbing.com

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.