Plezalni vodnik Kraški rob (Slovenija, Italija)

Objavljeno: 1. Marec 2017 - 17:17
Komentarji: 0 komentarjev

Pred dnevi je pri založbi Toka Piki in pod avtorstvom Jurija Ravnika izšel plezalni vodnik po Kraškem robu. Vodnik lahko naročite v naši Friko trgovini >>

Osp in Mišja peč sta brez dvoma najboljši plezališči, ki jih Slovenija lahko ponudi tujim plezalcem. V kombinaciji z bližnjim italijanskim Trstom, kjer se je začela športno plezalna zgodovina tega področja se v radiju le nekaj deset kilometrov ponuja plezalno področje izredne kakovosti.

In prav za to plezalsko območje italijansko-slovensko-hrvaškega trikotnika je pravkar izšel samostojni vodniček, ki ga je pripravil Jurij Ravnik. V njem je na 271 straneh podrobno predstavljenih 15 plezališč s skupno 2000 (tudi več večraztežajnih) vrisanih smeri, med ocenami 4a in 9a+.

Vodniček Plezanje po kraškem robu, Kraški rob - Slovenija, Italija ponuja detajlno predstavljene podrobnosti o posameznih smereh, (delih) sektorjev, celotnega plezališča in veliko preglednih ter akcijskih fotografij. Tudi za plezalsko zgodovino se obilo prostora, in ker plezalce slej ko prej začne zanimati tudi okolica samih plezališč, je v takšnem vodničku, kot je omenjeni, dovolj prostora za opis npr. kulturnih in naravnih znamenitosti.

Preprosto – avtorjeve besede: “Najbolj popoln, pisan, informativen, zabaven, drugi najbolj pangalaktičen plezalni vodnik po kraškem robu.”
 

  • Več kot 300 barvnih fotoskic 15-ih plezališč in sektorjev za skoraj 2000 vrisanih smeri.
  • Vsaka smer, slikana v DOFAP pogledu.
  • Detajlni opisi območij, plezališč, sektorjev, razmer, zgodovine in zanimivosti.
  • Natančni dostopi s preko 30 zemljevidi in GPS koordinatami.
  • Ustvarjeno v sodelovanju z domačini, vrhunskimi plezalci, začetniki, naravovarstveniki ….
  • Preko 200 barvnih fotografij.
  • Foto skice plezališč, sektorjev jasno pokažejo potek smeri kot tudi ponudijo jasno “sliko” tipa skale.
  • Rest day predlogi, veliko dodatne vsebine in pogovori z nekaterimi ključnimi plezalci območja
     

Plezalni vodnik je napisan  v slovenskem, angleškem, nemškem, francoskem, hrvaškem in italijanskem jeziku!

Plezališča: Mišja peč, Banje & Babna, Luknja, Velika stena, Črni Kal, Risnik, Črnotiče, Napoleonica, Costiera, Santa Croce, Aurisina, Sistiana, Grotta Katerina, Doberdo, Val Rosandra.

Plezalni vodnik: Kraški rob (Sloveija, Italija).
Avtor: Jurij Ravnik
Število strani: 271
Vezava: Mehka vezava z zavihki
Format: 150 x 210 mm
Leto izdaje: 2017
Založba: Toka Piki

Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.