Plezalni vodnik Istra

Objavljeno: 23. Julij 2017 - 15:34
Komentarji: 0 komentarjev

Konec maja je izšel nov plezalni vodnik za plezališča v Istri in obalnem delu Kvarnerja.

Avtor je Jurij Ravnik, ki se je že podpisal pod plezalne vodnike Osp&Mišja peč (2013), Plezanje po kraškem robu - Osp, Trst, Buzet (2014) in Plezalni vodnik Kraški rob - Slovenija, Italija (2017).

Plezalni vodnik Istra je najpopolnejši plezalni vodnik po 25 plezališčih od Buzeta do Rijeke. Na preko 350 barvnih fotoskicah natančno predstavlja vse plezalne smeri, dostope do plezališč, njihovo zgodovino in ključne plezalce. Pokriva celoten hrvaški del plezališč v Istri, natančneje: Kompanj, Krkuž, Balcony, Hum, Čiritež, HC, Nugla, Raspadalica, Pandora, Buzetski kanjon, Kamena vrata, Istarske toplice, Čepić, Ponte Porton, Pazin, Dvigrad, Limski kanal, Rovinj, Vinkuran, Rabac, Brseč, Mošćenička draga, Medveja, Vela draga, Kanjon Rječine, Veli vrh, Kamenjak.

Skupno torej kar 25 plezališč s skoraj 1400 smermi!

Vodnik je poln tudi drugih dragocenih nasvetov, turističnih namigov in čudovitih fotografij. Večina teksta je poleg slovenščine še v angleščini in hrvaščini, s kratkimi povzetki v italijanščini, nemščini in francoščini. 

Plezalni vodnik: Istra
Avtor: Jurij Ravnik
Število strani: 316
Vezava: Mehka vezava z zavihki
Format: 150 x 210 mm
Leto izdaje: 2017
Založba: Toka Piki

Plezalni vodnik Istra lahko kupite tudi tudi v naši Friko spletni trgovini >> (Cena: 20,00€) .

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.