Padajoče kamenje v plezališčih!

Objavljeno: 22. Maj 2018 - 09:43
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Alpinistična sekcija Špaltna

Na facebook profilu Alpinistične sekcije Špaltna smo zasledili opozorilo, ki ga velja upoštevati v vseh plezališčih.

Vili Guček, ki je s svojo odlično ekipo opremil vse bolj priljubljeno plezališče Pod Škalo v Hrastniku, opozarja, da je po močnem nalivu v plezališču več krušenja skale in padajočega kamenja. Verjetno ni odveč opozorilo, da so lahko podobne razmere tudi v nekaterih drugih slovenskih plezališčih.

Tudi športni plezalci v plezališčih uporabljate ČELADO! Predvsem velja to za naše najmlajše, ki jih moramo ustrezno zavarovati že pred vstopom v plezališče!

Opozorilo naj še posebej upoštevajo vse plezalne šole, ki imajo v tem obdobju zaključne izlete za svoje varovance, ki se jih običajno udeležijo z velikimi skupinami otrok in njihovih spremljevalcev, ki so običajno manj podučeni oz. pozorni na nevarnosti v plezališčih!

Naslovna fotografija: Alpinistični odsek Špaltna

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.