Nova prvenstvena smer nad Bribirjem (Hrvaška)

Objavljeno: 15. Februar 2018 - 17:52
Komentarji: 0 komentarjev

Pred dobrim letom smo na naši strani pisali o prvenstvenih vzponih Korošcev, ki so si za svojo plezalno lokacijo izbrali kraj Bribir. Ta se nahaja na polovici poti med Crikvenico in Novim Vinodolskim na hrvaški Jadranski obali. V dobrih 150 metrov visokih stenah nad tem majhnim mestecem so takrat preplezali več prvenstvenih smeri.

Pred dnevi pa so v steni nad Bribirjem člani RAK (Rječki alpinistični klub) preplezali novo smer. Andrija Rubinić, Zdeslav Marinović in Andrej Mady so avtorji smeri Prisnac direkt. Z svedrovci opremljena smer je dolga 145 metrov in težka do 6a+(5c,6a,6a+,6a,5b). 

Če vas zamika večraztežajno plezanje na soncu in v bližini morja nedaleč od slovenske meje si glede potrebne dodatne plezalne opreme in ostalih informacij glede dostopa, sestopa ipd. lahko preberete tukaj.

Vir in fotografije: Andrija Rubinić/RAK.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.