Nekdanji odličen plezalec zmagovalec Franje!

Objavljeno: 12. Junij 2016 - 18:04
Komentarji: 0 komentarjev

Igor Kopše, tudi svetovni amaterski prvak v kronometru, je zmagovalec današnjega 35. maratona Franja (156 km), s katerim je opravil v 3 urah, 23 minutah in 37 sekundah (Kopše je zmagal že lani z rezultatom 3 ure, 25 minut in 11 sekund).

In zakaj o tem pišemo na plezalnem portalu?

Igor je bil v devetdesetih letih zelo perspektiven alpinist (član AK Vertikala) z dobrimi vzponi v domačih in Centralnih Alpah (npr. Britanska z Andrejem Markovičem) pristopom na Khan Tengri, prostimi in tehničnimi vzponi v Yosemitih itd. Kasneje se je prelevil v odličnega športnega plezalca - je avtor smeri Mene iščeš sonce (8b) v Bitnjah - in opremljevalca plezališč, vrtal je v Bitnjah, na Boču, Šeginovem potoku in Šoder grabnu.

Kmalu po rojstvu prvega otroka je svoj prosti čas posvetil kolesarstvu in... začel zmagovati.

Čestitamo!

Naslovna fotografija: Igor Kopše med balvaniranjem v Huecu Tanksu (ZDA). Vir: Igor Kopse fb profil.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.