Mina Markovič pleza v Španiji

Objavljeno: 23. Februar 2016 - 08:06
Komentarji: 0 komentarjev

Mina Markovič do 8b+ na fleš.

Aktualna zmagovalka svetovnega pokala se je spet vrnila v Španijo, kjer je že opravila nekaj plezalnih dni. Kot vse kaže že prihaja v odlično formo, saj je v Siurani na fleš preplezala smer Kalea Borroka (8b+), v velikem slogu pa je v prvem poskusu opravila še s smerjo Dogma (8b+). V smeri, ki ima enak začetek kot prej omenjena Kalea Borroka, je najtežji del linije plezala prvič. V zapisu na svojem FB profilu je zapisala, da je bila po opravljenih najtežjih gibih zelo motivirana, da smer prepleza v prvem poskusu. V zadnjem delu jo je čakalo še nekaj izjemno dolgih gibov, pri katerih je morala uporabiti veliko domišljije, predvsem pa njenih izjemnih plezalnih sposobnosti.

Sponzorji Mine Markovič: AdidasLa SportivaPetzl

Vir: Mina Markovič FB profil

Naslovna fotografija: Luka Fonda

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.