Martina Čufar 400 x 8a (in več)

Objavljeno: 14. Maj 2017 - 22:15
Komentarji: 0 komentarjev

Martina Čufar je marca podrla še en mejnik v njeni plezalni karieri. V plezališču La Turbie nad Monacom je preplezala Une couenne pour Graou (8a), ki je poslala njena 400-ta smer težav 8a ali več!

Mojstrančanka, ki že vrsto let z družino živi v Chamonixu, ima na svojem plezalnem računu kar dve smeri težav 8c. Leta 2005 je v Mišji Peči preplezala smer Vizija (8c). Takrat je bil to prvi slovenski ženski vzpon teh težav in Martina je postala šesta plezalka na svetu, ki ji je uspel takšen podvig. Lani septembra pa je preplezala Max power (8c, na naslovni fotografiji) v francoskem plezališču Bionnyssay.

Martina je bila zelo uspešna tudi kot tekmovalka, njen vrhunec tekmovalne kariere pa je dosegla z naslovom svetovne prvakinje v težavnosti leta 2001.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.