Maja Vidmar preplezala Privid, 8c+

Objavljeno: 28. September 2016 - 14:07
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Tomaž Bradeško

Druga smer z oceno 8c+ za Škofjeločanko.

Maja Vidmar je poskrbela za nov vrhunski ženski vzpon slovenskih plezalk. V plezališču Bohinjska Bela je včeraj uspešno preplezala smer Privid (8c+), kar je njena druga smer te težavnostne stopnje. Gre za prvi ženski vzpon v tej smeri in šesti vzpon nasploh. Maja Vidmar je svojo prvo smer te težavnostne stopnje, Attila lunga v Baratru, preplezala leta 2009. Po končani tekmovalni karieri, ki jo je uradno sklenila na začetku leta, se je nekajkrat preizkusila tudi v večraztežajnih smereh. Pred kratkim je z Anžetom Štremfljem preplezala smer Zenit (7b) v steni Aniča Kuk v Paklenici.

Prvi vzpon v smeri Privid je leta 2007 opravil Klemen Bečan za njim pa so bili pred Vidmarjevo uspešni še Matej Sova (2009), Domen Škofic (2009), Gašper Pintar (2013) in Klemen Kejžar (2016).

Naslovna fotografija: Tomaž Bradeško; vir: Maja Vidmar FB profil

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.