Mačka na plezalni steni

Objavljeno: 1. December 2016 - 09:50
Komentarji: 0 komentarjev

Posnetek, v katerem mačka opravi z balvanom, je hitro postal viralen.

Psi pogosto spremljajo svoje lastnike v naravnih plezališčih, vendar so pri tem zgolj opazovalci. Mačja družba pa pride prav pri umetnih stenah - a seveda mačke niso zadovoljne zgolj z opazovanjem. Ker so naravne plezalke in nimajo strahu pred višino ter padcem, si upajo precej visoko, pri tem pa so jim lahko poleg tačk in odličnega ravnotežja, ki ga uravnavajo z repom, v pomoč tudi močni kremplji, ki so v primerjavi s človeškimi prsti sorazmerno precej močnejši.

Posnetek mačke, ki je na umetni steni preplezala balvanski problem, je takoj postal spletni hit. Mislite, da bi ji morali za slabo šteti dejstvo, da je uporabile vse oprimke in se ni ozirala na barvno kodiranje? Glede na mačjo naravo zagotovo ne. Mačke sicer imajo barvni vid, vendar je ta glede na analizo mačjega očesa precej drugačen od človeškega - podobno kot barvno slepi ljudje dobro vidijo modro in zeleno, rožnata in rdeča pa se zdita le še en odtenek zelene ter vijolična kot drug odtenek modre.

Imate tudi vi doma kosmatinko, ki pleza na omare, božično drevesce, vaš najljubši fikus? Postavite ji malo plezalno steno - in potem kamero v roke!

Uršula Novak

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.