Jakob Bizjak preplezal Privid (8c+) v Bohinjski Beli

Objavljeno: 19. Junij 2017 - 13:57
Komentarji: 0 komentarjev

Šesti vzpon v najtežji smeri plezališča Bohinjska Bela.

Jakob Bizjak je včeraj izenačil svoj najboljši dosežek v skali. V 11. poskusu je preplezal smer Privid (8c+) v Bohinjski Beli. Vstopil je na levi strani (težja varianta začetka).

Uspeh ga je še posebej navdušil, saj gre pri Prividu za previsno ploščo s sila majhnimi oprimki in stopi, kar je popolno nasprotje njemu najljubših previsov. 

Po naših podatkih je Jakob šesti plezalec, ki je preplezal Privid. Smer je leta 2007 prvi preplezal Klemen Bečan, za njim pa so bili v njej uspešni še Matej Sova, Domen Škofic, Gašper Pintar in Klemen Kejžar.

Njegova najtežja smer do sedaj je bila Miza za šest (8c+) v Kotečniku, ki jo je prvi leta 2011 preplezal Luka Zazvonil. In ravno on je avtor spodnjega posnetka.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.