Garnbretova in Škofic med šestimi nominiranci

Objavljeno: 10. Avgust 2017 - 11:14
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Luka Fonda

Znani nominiranci za prestižne nagrade, ki jih podeljujeo v okviru festivala Rock master v Arcu.

Od 24. do 27. avgusta bo v Arcu potekala že 31. izvedba festivala Rock Master. V okviru festivala bodo že dvanajstič podelili prestižne nagrade pod imenom "Arco Rock Legends". Nagrade podeljujejo v dveh kategorijah. Na tekmovalnem področju "La Sportiva Competiton Award" sta med tremi nominiranci tudi Janja Garnbret in Domen Škofic, za tekmovalnega "plezalnega oskarja" pa se bo potegovala še Shauna Coxey. Druga kategorija "Wild Country Rock Award" je namenjena najboljšim skalnim plezalcem. V tej kategoriji so nominiranci Margo Hayes, Stefano Ghisolfi in Adam Ondra. Zmagovalce za leto 2017 bodo razglasili v petek, 25. avgusta.

Z zmago v kategoriji tekmovalnih dosežkov se lahko od slovenskih plezalcev oz. plezalk pohvalita Maja Vidmar, ki je zmagala leta 2008 in Mina Markovič, ki je bila s strani žirije izbrana leta 2013 in 2016.

V Arcu se bo v dneh festivala zvrstilo veliko število tekmovalnih in promocijskih plezalnih dogodkov. Med njimi bo tudi tekma za svetovni pokal v težavnostnem in hitrostnem plezanju ter tradicionalni tekmovanji "Rock Master" in "Rock Junior".

Vir: Rock Master 2017

Naslovna fotografija: Luka Fonda; Slovenia climbing

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.