Franci Jensterle do 8c/c+ v Baratru

Objavljeno: 17. Avgust 2016 - 09:11
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Damjan Gruden, vir: plezanje.net

Franci Jensterle je pred nekaj dnevi v italijanskem plezališču Baratro preplezal smer Bimba Yena (8c/c+). Po poročanju portala climbistria.com je bil to njegov dolgoletni projekt, uspešna realizacija pa mu je uspela pri 49-ih letih. Smer je leta 2007 kot prvi preplezal Matej Sova.

Jensterle se je pred tem mudil na plezalskih počitnicah na Braču, kjer je v plezališču Smrka v drugem poskusu preplezal smer Happynes Therapy (8a), od težjih pa je preplezal še smeri El Patator (8a) in A Kuna Matata (7c+).

Vir: climbistria.com in marulianus.hr

Naslovna fotografija: Damjan Gruden; plezanje.net

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.