Druga 9b za Stefana Ghisolfija

Objavljeno: 31. Januar 2017 - 16:14
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Paolo Sartori

Stefano Ghisolfi je v katalonskem plezališču Margalef preplezal smer First Round First Minute (9b).

Italijanski plezalec je prišel do druge smeri z oceno 9b. Prvo je preplezal novembra 2015, smer Lapsus v plezališču Andono v Italiji pa še nima ponovitve. Tako je First Round First Minute, njegova prva s potrjeno oceno 9b. Sam jo je opisal kot sanjsko smer.

Gre šele za četrti vzpon v najtežji smeri plezališča Margalef. Linija z zgoščenimi težavami v 25 gibih je delo legendarnega Chrisa Sharme, ki je pred prvim uspešnim vzponom leta 2011, na detajlu pred koncem smeri padel več kot petdesetkrat. Leta 2014 je drugi vzpon uspel Adamu Ondri, Alexander Megos pa je tretji vzpon opravil na zadnji dan leta 2015.

Vir: 8a.nu

Fotografija: Paolo Sartori

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.