Daniel Jung uspešen v Xaxid Hostel, 9a

Objavljeno: 24. Februar 2016 - 09:15
Komentarji: 0 komentarjev

Peti vzpon v najtežji smeri Mišje Peči.

Nemški plezalec Daniel Jung je prejšnji teden plezal v Mišji Peči. Kljub slabemu vremenu mu je uspelo preplezati smer Xaxid Hostel (9a). Jung je še četrti od ponavljavcev, ki se strinjajo, da težave ne presegajo ocene 9a. Poleg tega mu je uspelo preplezati še smer Histerija (8c+).

Prvi vzpon v smeri Xaxid Hostel je novembra 2009 opravil češki plezalec Tomas Mrazek in jo ocenil z 9a/a+. Le nekaj dni za njim je bil uspešen v smeri Adam Ondra, ki je predlagal znižanje ocene na 9a. Smer je na tretji vzpon, ki ga je opravil Domen Škofic, čakala vse do februarja 2015. Nekaj mesecev za njim je četrti vzpon v smeri opravil Poljak Lukasz Dudek.

Vir: Daniel Jung FB profil

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.