Chris Sharma preplezal obok Pont d'Arc

Objavljeno: 21. Junij 2017 - 10:15
Komentarji: 0 komentarjev

Američan je kot prvi opravil "deep water soloing" vzpon v več kot trideset metrov visokem oboku Pont d'Arc nad reko Ardeche v Franciji.

Po vzponih v smeri Es Pontas leta 2005 in Alasha leta 2016 je to njegov tretji odmeven DWS vzpon. Tako kot že večkrat, je smer označil za eno lepših. Čeprav je težave ocenil "le" na 8b+ in je po tehnični plati manj zahtevna od Es Pontas in Alasha, mu je smer s ključnim delom med 20 in 30 metri višine, predstavljala precejšen izziv. Za vzpon je potreboval štiri dni, po vsakem padcu v vodo je mejo postopoma premikal višje in višje, saj je na vsakih pet metrov izvedel tudi načrtni skok v vodo, da se je prepričal o zadostni globini. O izjemnem vzponu govori tudi eden od njegovih komentarjev:"Pont d'Arc je absolutno sanjska linija. Težko je verjeti, da sploh obstaja kaj takšnega!"

Vir: planetmountain.com

Naslovna fotografija: Ricardo Giancola

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.