Chris Sharma preplezal nov DWS projekt

Objavljeno: 28. September 2016 - 11:01
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Adrian Garcia

Američan je na Mallorci opravil enega najtežjih "deep water soloing" vzponov na svetu.

Chris sharma je steno na severozahodni obali Mallorce odkril pred šestimi leti. Projekt, v katerem je poskušal pet let, je uspešno zaključil pred nekaj dnevi. Smer je poimenoval po svoji hčerki, ki sliši na ime Alasha. Težavnost linije je podobna kot v smeri Es Pontas, ki jo je preplezal pred desetimi leti. Ključni del smeri predstavlja sekvenca gibov na 18 metrih nad vodo, katerih težavnost ocenjuje z balvansko oceno 8B. Američan, ki že nekaj let živi v Kataloniji, ni podal skupne ocene smeri. Enako je ravnal tudi pri smeri Es Pontas, ki do danes še nima ponovitve. Poznavalci špekulirajo, da bi bila lahko težavnost obeh smeri ocenjena med 9a in 9b. Vzpon v smeri Alasha uvrstil med njegovih deset najljubših v karieri.

Vir: Chris Shrama

Naslovna fotografija: Adrian Garcia

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.