Chris Sharma do novega vrhunskega DWS vzpona

Objavljeno: 20. September 2017 - 11:59
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: João Giacchin

Ameriški plezalec je na Majorki opravil spektakularni solo vzpon nad Balearskim morjem.

Chris Sharma je pretekli teden navdušil z novim solo vzponom nad morjem (DWS - Deep Water Solo). Blizu mesta Soller na Majorki je bil uspešen v smeri Big Fish, težave pa je ocenil na 8c+/9a. Po vzponu je na svojem Instagram profilu zapisal, da gre za eno najbolj estetskih in spektakularnih DWS smeri v njegovi bogati plezalni karieri. Ponovno je poudaril, kako zahtevno je solo plezanje s psihološkega vidika, kjer te ključni del smeri čaka 20 metrov nad penečimi valovi.

Chris Sharma je glede na dosedanje opravljene vzpone najboljši DWS plezalec na svetu. Leta 2006 je preplezal spektakularno smer Es Pontas, jeseni 2016 smer Alasha (obe na Majorki), junija 2017 pa še smer v oboku Pont d'Arc nad reko Ardeche v Franciji.

Vrhunski DWS vzpon imamo po zaslugi Jerneja Krudra tudi Slovenci, ki je kot prvi plezalec ponovil najbolj slovito DWS smer Es Pontas.

Vir: Chris Sharma

Fotografija: João Giacchin (vir: Chris Sharma)

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.