Adam Ondra preplezal Geocache (9a+) - video

Objavljeno: 6. Junij 2016 - 14:17
Komentarji: 0 komentarjev

Adam Ondra opravil drugi vzpon v smeri Geocache v Frankenjuri.

Smer, ki jo je leta 2014 prvi preplezal Alex Megos, je Ondra ponovil v enem dnevu. Prve poskuse je opravil zjutraj, smer pa je uspel preplezati po počitku v popoldanskem času.

Ondra je potrdil, da gre za specifično smer, ki jo je težko oceniti, kar je po prvem vzponu poudaril že Megoš. Čeh je še dodal, da mu smer leži, saj mu je v ključnem delu nekoliko pomagala njegova telesna višina, vendar se kljub temu strinja s težavnostjo 9a+. Njegov vzpon si lahko pogledate v spodnjem videu.

Naslovna fotografija: Adam Ondra pred ključnim delom smeri Geocache (9a+), Frankenjura.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.